Biochemia na tłusto, czyli jak wydobyć tłuszcze z nasion oleistych i je przeanalizować

W trakcie pokazu opowiemy o tym dlaczego tłuszcze z nasion oleistych są dla nas tak ważne i jakie znaczenie ma ich skład dla właściwości kulinarnych olejów z nich tłoczonych.

Ponadto pokażemy jak wyizolować tłuszcze z nasion oleistych i na czym polega ich analiza ilościowa i jakościowa w laboratorium biochemicznym.

ORGANIZATORZY:

Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu

Logo organizatora
  • REJESTRACJA:
    Niewymagana
  • LINK: Link do wydarzenia
  • WSTĘP:
    Bezpłatny
  • LOKALIZACJA:
    W Internecie
  • DATA:
    22.10.2022
  • GODZINA:
    -
  • PRZESTRZEŃ:
    Online
  • WIEK:
    Młodzież
    Dorośli
    Seniorzy
  • MIEJSCE:
    YouTube
  • JĘZYK:
    Polski